SZOLGÁLTATÁSOK

Insumed orvosi diétaterápia

Az optimális testsúly és testösszetétel elérése és megtartása érdekében

Eddigi gyógyító működésem során rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki már kipróbált valamilyen fogyókúrát. A legtöbb esetben a csalódottságot az okozta, hogy a diéta után a testsúly visszatért az eredeti vagy annál magasabb szintre. Mindez a hiányos táplálkozásnak, az alapanyagcsere lassulásának köszönhető. A szervezete ilyenkor kiéhezik, és a diéta idejére lecsökkenti energiafelhasználását. Amikor véget ér a „fogyókúra”, és elkezd úgy étkezni, mint azelőtt, a megcsappant izomzattal már nem tudja az elfogyasztott kalóriákat felhasználni, ezért a visszahízás elkerülhetetlen.

Az INSUMED rendszer éppen ezt a nehézséget küszöböli ki. A testösszetétel kezdeti és ellenőrző méréseivel elkerülhető az aktív izomtömeg elveszítése és elérhető, hogy a fogyás csak a zsírszövetből történjen.

Az INSUMED diéta mottója: „Ha egészségesen akar lefogyni, egészségesen kell táplálkoznia”. Ezt egyénre szabott táplálkozási tanácsadással érhetjük el, amikor figyelembe vesszük korát, nemét, életmódját, táplálkozási szokásait, gyógyszerszedését. Mindezt a testösszetétel változásának folyamatos kontrollja mellett tesszük.

Az INSUMED koncepció 3 alappillérből áll:

Mérés

Tanácsadás

Megvalósítás

Mérés:
BIA mérés, a test összetételének pontos meghatározása

Tanácsadás:
Segítjük és támogatjuk abban, hogy kitűzze elérendő céljait, a táplálkozással és mozgással kapcsolatos, mindennapi használatra alkalmas tanácsokat adunk. Az INSUMED tanácsadást kizárólag orvos végezheti, aki tisztában van a szükséges táplálkozás-élettani ismeretekkel!

Megvalósítás:
Csak Önön múlik, az INSUMED koncepció betartása az Ön feladata.

Az INSUMED koncepció megértésének kulcsa az inzulin nevű hormon szerepének ismerete. Az inzulint a szervezet akkor termeli, amikor megemelkedett a vér cukorszintje. Ez mindig étkezések után következik be. Az inzulin elsődleges feladata, hogy lehetővé tegye azt, hogy a cukor (szénhidrát) energiával lássa el sejtjeinket, azaz segíti a szénhidrátok bejutását a sejtekbe. Az inzulin ugyanakkor gátolja a zsírok lebontását, sőt segíti a zsírraktározást. Éppen emiatt javasoljuk a napi háromszori étkezést, hiszen minél többször étkezünk, annál többször emelkedik a vér cukorszintje és gátlódik a zsírbontás, azaz a fogyás.

Az INSUMED alapgondolat megvalósítása, speciális gyógyászati célra előállított élelmiszerporok segítségével történik, amelyek Németországban kerülnek előállításra és megfelelnek a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági- és tisztasági feltételeknek. A kiváló minőségük mellett jó ízű Trinkmahlzeit nevű, magas fehérjetartalmú turmixok, napi kettő vagy bizonyos időkorlát mellett akár három étkezést is helyettesíthetnek.

Nagyon fontos a kúra ideje alatt és azt követően is a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása. Mivel testünk fő összetevője a víz, ennek vesztése azonnali súlyvesztéssel jár, ami viszont rendkívül káros és elkerülendő! A súlyvesztésnek mindig a zsírszövetből kell történnie! Legalább napi 2-2,5 liter folyadékot kell fogyasztania, de jobb, ha a 3 literhez közelít a folyadékbevitel. A legmegfelelőbb a víz és üres tea fogyasztása. Az alkohol blokkolja a zsírégetést, ennek felfüggesztése javasolt legalább a kúra idejére.

Az INSUMED diéta szakaszait, pontos megvalósítását személyesen beszéljük meg, de az érdeklődők számára a tanácsadás előtt már tájékoztató anyagokat küldünk.

Milyen esetben ajánljuk az INSUMED táplálkozásterápiát?

A leírtakból látható, hogy nemcsak túlsúly, hanem időskorban és krónikus betegségek esetén jelentkező alultápláltság és fehérjehiány esetén szintén jó eredménnyel alkalmazható az INSUMED táplálkozásterápia. A túlsúly sok esetben és talán meglepő módon, táplálkozási hiányállapotokkal jár, a nem megfelelő összetételű táplálkozás miatt. Sportolók esetében a testösszetétel meghatározás és a fokozott terheléshez igazodó fehérje bevitel meghatározásában segít a mérésen alapuló tanácsadás.

A Trinkmahlzeit italporok ára:  ̴ 17.000 Ft az euro árfolyamtól függően. Már vegán változatban is kaphatók!

A tanácsadás díját az Árak menüpont alatt találják meg.

További részletes információk: www.insumed.net