SZOLGÁLTATÁSOK

Természetgyógyászat

Lágylézer kezelés

A lézerterápia a gyógyításban nagy hatékonysággal alkalmazott speciális eljárás, amely csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és az anyagcsere fokozásával beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait és a sejtek regenerálódását.
A korábban orvosi rendelőkben, szigorú előírások mellett használt készülékekkel szemben az általunk alkalmazott ún. lágylézer kezelés - megőrizve a hatékonyságot - a szemre teljesen veszélytelenül, biztonságos kezelést tesz lehetővé.

A készülék a mélyebben fekvő szövetek, inak, izmok, ízületek kezelésére is alkalmas. A rutinszerűen végzett fülakupunktúrás kezeléseink, az eddigiekhez hasonló eredményességgel végezhetők lágylézer használatával, azaz a fülben lévő akupunktúrás pontok lézerfénnyel történő kezelésével.
Ez az ún. lézerakupunktúra ugyanilyen hatékonysággal alkalmazható a test akupunktúrás pontjain is.

Széleskörű felhasználási lehetőségei közül említünk néhányat:

Akut és krónikus mozgásszervi betegségek

Természetgyógyászat

Bőrproblémák

Légúti-és fülpanaszok

Fogászati-és szájnyálkahártya problémák

Yamamoto-féle skalpakupunktúra

A japán dr. Toshikatsu Yamamoto ideggyógyász professzor által felfedezett és azóta folyamatosan fejlesztett önálló akupunktúrás rendszer. A módszer különbözik a klasszikus kínai testakupunktúrától és önálló szabályok szerint működik.

A hajas fejbőr területén - akárcsak a fülön, tenyéren és a talpon - testünk minden része és működése kivetül. Az ilyen testtájakat mikrorendszereknek nevezzük. Yamamoto professzor feltérképezte és tudományosan igazolta, hogy a hajas fejbőr egyes pontjai, mely testrészünkkel, szervünkkel állnak kapcsolatban. Ennek megfelelően a fejbőr akupunktúrás pontjainak kezelésével a hozzá tartozó szervet és funkciókat képesek vagyunk befolyásolni.

Különböző pontcsoportok kerültek felfedezésre: bázispontok, érzékszervi mesterpontok, nagyagy-kisagy-idegdúc pontok, agyideg pontok és ún. Y pontok, melyek különböző elváltozások kezelésére alkalmazhatók, de egy adott kóros eltérés befolyásolására többféle pontcsoportból is kezelhetünk pontokat.

A módszer legfontosabb felhasználási lehetőségei:

A Yamamoto féle skalpakupunktúra látványos és gyors fájdalomcsillapítást tesz lehetővé. Az akut fájdalmak is, de különösen a régóta fennálló fájdalmak több kezelést vagy hosszabb kúrát igényelhetnek, melyekre a több évtizedes tapasztalat alapján az a jellemző, hogy a fájdalom, ha vissza is tér egy ideig, annak mértéke fokozatosan csökken vagy végleg elmúlik.

Fülakupresszúra / fülakupunktúra és meridián diagnosztika

A hagyományos kínai orvoslás és néhány évtizede az európai alternatív gyógyítás egyik legismertebb és legeredményesebben alkalmazható területe.

Lényege: az egész emberi test kivetülése megtalálható a fülön, hasonlóan többi testrészünkhöz pl. a talphoz és a hajas fejbőrhöz.

A fülön, a testhez hasonlóan akupunktúrás pontok találhatók.

A fülkagyló egyes területeinek, ill. pontjainak ingerlésével az ott kivetülő testrészek, szervek esetében számíthatunk jótékony változásokra, a fájdalom csökkenésére, a szervfunkciók javulására.

Az eljárás során speciális fülakupunktúrás tűt vagy apró ragasztócsíkba ágyazott tartós tűt, aranyozott golyót vagy gyógynövény magvakat helyezünk a gondosan kiválasztott fülpontok helyére.

A tűvel végzett eljárás a legintenzívebb hatású, a behelyezés után 30-45 perccel el is távolítjuk a tűket.

A hatás elnyújtására használjuk a beragasztott magokat vagy golyókat, amelyek kb. 5 napig a helyükön maradnak, ezután cseréljük azokat.

Napközben a magokat kézzel megnyomva magunk idézzük elő a terápiás hatást, a gyógyító jelenléte nélkül.

Milyen esetben javasoljuk leginkább a fülakupresszúrát / fülakupunktúrát?

Az egyénileg kezelendő fülpontok kiválasztásához speciális meridián diagnosztikai eszközt alkalmazunk,
mely a többezer éves Hagyományos Kínai Orvoslás elvein nyugvó, modern vizsgáló berendezés. Mérjük az energiapályákban (meridiánokban) áramló energia szintjének csökkenését vagy növekedését és a fülön végzett beavatkozással éppen az adott páciensre jellemző energetikai egyensúlytalanságot állítjuk helyre.

Az itt megjelölt elváltozások egy része idült, hosszantartó elváltozás, ezekben az esetekben a terápia időigénye is hosszabb lehet.

Bármely elváltozás esetén komplex terápiát alkalmazunk, melynek része a fülakupresszúra is pl. fogyókúra esetében friss laborleletek kiértékelése, táplálkozási napló áttekintése, alapvető mozgásprogram közös kialakítása a pácienssel, léböjt kúra levezetése, fülakupresszúrás kezelés.

Állapotfelmérés bioszkennerrel

Működésének elvi alapja, hogy az emberi szervezet sejtjei, szövetei egy rájuk jellemző elektromágneses erőteret hoznak létre, amely pontosan utal a szervezet pillanatnyi állapotára. Az egészséges és a betegség következtében megváltozott sejtek egymástól eltérő rezgésmintázattal rendelkeznek.

Az állapotfelmérés során teljesen biztonságos elektromágneses jelsorozatot küldünk a szervezetbe, egy fejhallgatóhoz hasonló jeladón keresztül. A szervezet sejtjei rezonálni fognak a hozzájuk hasonló mintázatú rezgésekkel, a visszaküldött jelet pedig az eszköz regisztrálja. A készülékhez kapcsolt számítógépes program összehasonlítja a sejtjeinkből, szöveteinkből jövő elektromágneses jeleket a készülékben tárolt tesztjelekkel és segít beazonosítani az elváltozás helyét és jellegét.

Szervezetünk állapota folyamatosan változik, ezért a műszer azt a pillanatnyi helyzetet mutatja, amikor a mérés megtörtént. A tapasztalt vizsgáló különbséget tud tenni az aktuális energetikai eltérések és a szervezet által már nem ellensúlyozható heveny vagy idült betegségek között.

A készülék alkalmazásának előnye, hogy pontosan azokra a rejtett okokra irányítja a vizsgáló figyelmét, amelyek ismeretében az öngyógyítás útjára állítható a páciens. A mérések pontossága meghaladja 90%-ot ! Mivel az eszköz sejtszintű információt szolgáltat, ezért már azelőtt kimutatja az egyensúlyi állapotban bekövetkezett változásokat, mielőtt azok betegség formájában megjelennének.A korai felismerés lehetővé teszi az időben történő megfelelő kezelés megkezdését. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a bioszkennerrel végzett elemzés kizárólag a hagyományos orvosi vizsgálati leletekkel összevetve alkalmazható állapotfelmérésre!

A készülék nemcsak mérések elvégzésére alkalmas, hanem az egészséges sejtek rezgésmintázatának visszaküldésével az öngyógyító folyamatokat aktiválja. Az egészséges rezgésmintázat hordozó anyagra történő átvitelével egyedi homeopátiás készítmény előállítására van lehetőség.

A vizsgálati technika szinte minden esetben alkalmazható, kivéve a várandós hölgyek és a szervezetbe beépített elektromos eszközzel (pl. pacemaker) rendelkező személyek esetén. A bioszkennerrel végzett állapotfelmérés minden más tekintetben veszélytelen, együtt alkalmazható a hagyományos orvosi kezelésekkel vagy a természetgyógyászat bármely területének módszereivel, azokat nem befolyásolja.

Milyen esetekben érdemes a vizsgálatra gondolni?

 • Egészségi állapot felmérése
 • Betegségek korai állapotban történő felismerése
 • Krónikus fáradtság okainak kiderítése
 • Elhízás okainak kimutatása
 • Légúti allergiák okának kiderítése
 • Emésztési zavarok diagnosztikája
 • Táplálék allergének kimutatása
 • Csont-ízületi panaszok okának beazonosítása
 • Hormon rendszer működési zavarai
 • Baktériumok, gombák, paraziták kimutatása
 • Nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok hiányának kimutatása
 • Toxinok, mérgek, nehézfémek jelenlétének kimutatása
 • Gyógyszerek, táplálék-kiegészítők alkalmassági mérése

Nem ajánlott

 • Lázas állapot
 • Fertőző megbetegedés
 • Be nem állított magas vérnyomás
 • Nem kezelt szív- és keringési problémák
 • Friss trauma, műtét utáni állapot
 • Rheumatoid arthritis aktív fázisa
 • Visszeresség (az érintett végtagot nem szabad masszírozni, de máshol lehet)
 • Trombózis
 • Csontritkulás előrehaladott állapota
 • Daganatos betegség (a végstádium kivételével)
 • Terhesség (első és utolsó harmada)
 • Menstruáció - a masszázs keringésfokozó hatása erősíti a vérzést, a görcsoldó, fájdalomcsillapító hatása pedig megkönnyíti a menstruáció elviselését, ezért a masszázs egyéni mérlegelést és döntést igényel.

Kendervirág olaj (CBD) gyógyászati alkalmázása

A kendernövény gyógyászati alkalmazásáról már ötezer évvel ezelőtti adatok is rendelkezésre állnak.
A magyar gyógyszerkönyvekben 1934-ig szerepelt a kannabisz, amit annak idején többek között migrén, alvászavarok, köszvény, szénanátha és dühroham kezelésére javallottak.

Az 1990-es években Dr. Matsuda felfedezte, hogy a 11 fő szervrendszernek (érzékszervek, izom-, csont-, keringési-, ideg-, nyirok-, endokrin-, légző-, kiválasztó-, szaporító-, és emésztő- rendszerek) van egy karmestere, az endokannabinoid rendszer, mely a legfontosabb élettani rendszer az emberi egészség megteremtésében és fenntartásában!

Az endokannabinoid rendszer anyagait a szervezetünk állítja elő. Ezek a vegyületek aktiválják az egész szervezeten megtalálható kannabinoid receptorok (érzékelő sejtek) hálózatát, amelyek az élettani folyamatok széles skáláját szabályozzák.
Ám a tudósok azt is felfedezték, hogy kívülről bevitt növényi kannabinoidokkal ez a belső rendszer "megjavítható".

Mi az a CBD olaj?

A CBD olaj a kendervirágból nyert olyan folyadékkivonat, amely 100%-ban természetes kinyeréssel adalékanyagok nélkül biztosítja, hogy minden kannabinoid, és egyéb növényi hatóanyag (pl. flavonoidok, omega-3 és az omega 6 zsírsavak) természetesen megmaradjanak. Bár a kendermagolajnak is számos egészséggel összefüggő előnye van, a kender magja nem tartalmaz kannabinoidokat, tehát a „kenderolaj” címkéjű termékek nem nyújtják a CBD, vagy egyéb, kannabinoid-alapú termékek gyógyelőnyeit és az endokannabinoid szintet sem töltik vissza!

Hogyan hat a CBD olaj?

Az endokannabinoidok és érzékelő sejtjeik a testben mindenhol megtalálhatóak. Az endokannabinoid rendszer minden szövetben más feladatokat lát el, de a cél mindig ugyanaz: a homeosztázis, a stabil belső környezet fenntartása a külső környezeti ingadozások ellenére.

Az endokannabinoid rendszer szabályozza az agy, a hormonális rendszer és az immunrendszer funkcióit. A legújabb kutatások kimutatták, hogy az endokannabinoidok hatással vannak a szervezet energia termelésére, a táplálékfelvételre, a zsír- és cukoranyagcserére, az étvágyra, a fájdalomérzetre, az általános közérzetre, a memóriára, az alvási ciklusra és a testhőmérséklet szabályozásra. Az endokannabinoid rendszer elősegíti az embrionális fejlődést is, ezért elengedhetetlen a magzat egészségéhez!

Ennek a belső rendszernek az egyensúlytalansága a betegségek egyik fő oka, amit a teljes spektrumú CBD olaj alkalmazásával újraaktiválunk.


Az alábbi problémáknál bizonyíthatóan javasolható a CBD olaj használata

 • Parkinson-kór
 • Szklerózis multiplex
 • Epilepszia
 • Májbetegségek
 • Daganatos betegségek
 • Gyulladásos betegségek
 • Allergia
 • Emésztési problémák
 • Diabétesz és szövődményei
 • Vírusos, fertőzéses megbetegedések
 • Reumás ízületi gyulladás
 • Fájdalom
 • Szorongás, pánik, depresszió
 • Bőrproblémák
 • Kemoterápia mellékhatásai
 • Érelmeszesedés
 • Szívbetegségek
 • Magas vérnyomás
 • Immunrendszer erősítés
 • Álmatlanság

CBD olajban lévő hatóanyagok együttes hatása szükséges az öngyógyító folyamatok beindításához!

Fontos tudni, hogy az általunk alkalmazott HempMate teljes spektrumú CDB olajainak nincs semmiféle mellékhatása, nem lehet túladagolni és tudatmódosító hatása sincs!

A kúra ideje alatt elegendő mennyiségű tiszta vizet igyunk és tápláló, egészséges ételeket fogyasszunk! A legjobb felszívódás érdekében étkezés után vagy étkezés előtt 15 perccel szedjük.
Gyógyszerekkel egyidőben bevenni nem ajánlott, ugyanis azok hatását felerősítheti. A gyógyszerek bevétele után legalább 2-3 óra elteltével alkalmazzuk a CBD olajat.

A CBD tartalmú készítmények háziállataink kezelésére is alkalmasak.A termékek vásárlását és a gyógyítási folyamatot tanácsadással segítjük.
Előzetes ismertetés után a termékek önállóan megrendelhetők:

Webshop: https://drsebessy.hempmate.com